Almás mazsolás muffin (Niki)
Hozzávalók:
25 dkg alma (hámozva, magház nélkül), 1 db citrom leve (és héja körbevágva, dísznek), 18 dkg liszt, 1 evőkanál zselatin, 1 dl tej, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 db tojás, 8 dkg vaj, 4 dkg mazsola, citromlevél a díszítéshez, papír muffin forma
A meghámozott, magház nélküli almadarabokat megcsepegetjük citromlével, hogy szép világosak maradjanak. A mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, kevés langyos vízben áztatjuk. A felolvadt zselatint, étkezési keményítőt, tojássárgát, tejet, citromlevet a liszttel összedolgozzuk. A végén adjuk hozzá az almát, és a beáztatott mazsolát. A tésztát elosztjuk a papír muffin formákban.
Ezeket enyhén kivajazott sütőlemezre helyezzük. A tészta tetejét tojás felvert habjával bekenjük. 170 fokon 20 percig sütjük, a sütőből kivéve félig kihűtjük, majd tálra rendezzük. Porcukorral meghintve, a citromhéjkarikákkal és citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.
|